Veckans nätshopping: Berlin-special

Fick en fråga från Philip: Halloj! Ska till Berlin för första gången nästa vecka, vad får jag inte missa?

Halloj du Philip! Jag är rätt sopig på Berlin faktiskt men lite koll har jag väl. Här kommer lite butiker (några har också bra webbhandel) med fina grejer. Och en amerikansk burgar-joint!


14 oz.

Kvalitetsdenimbutik som bland annat har japankonässörmärkena Rising Sun och 45RPM – men ingen onlineförsäljning. Har inte varit där men har två fysiska butiker i Berlin. Kolla också upp deras outletbutik, adress finns på sajten.


Firmament

Allra hippast är kanske ändå Firmament – som dessutom har en superbra men dyr onlinebutik – och är fylld av Visvim, Wtaps och till och med lite Supreme vad jag förstår.

Men allra mest cravings där får jag av den fina tekniska och superdiskreta men samtidigt tokdyra rocken från Arcteryx Veilance. Ja tack. 800 euro. Nja tack.


Andreas Murkudis

Konceptig multiaffär som har dyra och rätt svåra designerkläder för herr och dam och massa inredning och grejs. Dessutom säljer de urklassiska Johnstons of Elgin som krängt kashmirsaker sedan 1797(!!!). Lyxa till det med en strumpa i 85 % CASH, för bästa balans mellan mys och slitstyrka.


SOTO Store

Här har de alla de vanliga litelagomhippa märkena (Acne, Opening Ceremony, Common Projects) men också Nanamica och Thom Browne och den biten. Till exempel kan man köpa den här snällfina tröjan från Carven som ändå sopar banan med de tyvärr uttjatade Acnesweatsen. 149 bananer! Om man med bananer menar euro.


The Bird

Berlin är väl knappast världens burgarhuvudstad, men någon Hamburgare har uppenbarligen flyttat ner från norra Tyskland… (här ringde telefonen och jag kollade Instagram så jag kom av mig lite).

Alltså: Gå till The Bird och ät burgare. Jag har inte varit där men Emine och Julia på vår moderedaktion är helt lyriska och pratar om The Bird hela (HELA) tiden. Burgaren man ska ta – och som är avbildad ovan – heter då Da Birdhouse (LOL) och innehåller ”pickles and enough grease to kill a donkey”. Frågor på det?,
2013-03-27 17:42:14, 2013-03-27 16:42:14

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *