Några ord om mötesteknik

Ni vet hur det är va?

Ni vet när man är och fikar med någon och får sitta med ryggen mot resten av lokalen, eller mot fönstret och gatan, så att personen man pratar med garanterat kommer titta förbi en då och då när något händer bakom? Det kan vara någon som har en snygg cykel, konstig hatt eller bara ser intressant ut och blicken dras dit ett par sekunder.

Detta kan lika gärna ske på ett helt vanligt möte, om man hamnar med ryggen mot den inglasade delen av mötesrummet, så det övriga arbetet på exempelvis redaktionen fortgår bakom ens rygg. Inget konstigt alls om personen man sitter med råkar titta vid sidan om en ett par gånger, kanske när någon går förbi där ute.

Ni vet ju hur det är.

Och om personen liksom mer än bara blickar till som hastigast, och snarare tittar noga. Flera gånger. Flera sekunder åt gången. Drar fingrarna genom håret. Och vinklar ansiktet lite, nästan poserar. Börjar stirra lite. Slutar prata. Slutar lyssna. Drar fingrarna genom håret igen. Sitter som uppslukad av något bakom en.

Ni vet hur man då vänder sig om för att se vad som pågår, och upptäcker att personen tittar på sin egen spegelbild som reflekteras i glasväggen.

Ni vet hur det är va? Det känner ni väl igen?

Inte?

Nähä.

Nä men då var det verkligen inte jag som speglade mig. Och förresten skulle jag bara rätta till frisyren.,
2012-11-14 17:45:21, 2012-11-14 16:45:21

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *