Johan Hurtigs modeordlista, del 1: Garderobsglädje

Ordlistor när det gäller mode finns det en miljard av redan. Varav cirka noll inte är dödstråkiga och otidsenliga. Full spread hit och seersucker dit. Ni vet.

Dags att det blir ändring! Därför inleder jag nu arbetet med en modeordlista som faktiskt är användbar.

* * *

Garderobsglädje ett plagg eller en accessoar som ger stor glädje till ägaren även om det nästan aldrig används.

* * *

Det började när jag var på livsnjutarresa i Toscana med min vän Jacob (känd som Ilka bland kommentarerna här på bloggen) och vi styrde vår hyrda lilla Fiat mot en Ralph Lauren-outlet.

Bland piketröjetyngda klädhästar hittade vi en okonstruerad fritidskavaj i ett sorts grönrutigt mönster. En kavaj som utstrålade lika delar country club-medlemskap och Bill Murray-knasighet. Helt orimlig. Och samtidigt fantastisk. Nedsatt från typ 350 euro till 30 euro men i princip omöjlig att bära upp. ”En sådan här kommer man aldrig använda”, sa vi till varandra.

Och sedan köpte vi varsin.

Mycket riktigt, jag använde aldrig min, men ändå blev jag superglad varje gång jag skymtade den i garderoben – så det kan ju bara inte räknas som ett dåligt köp. Samtidigt är det ju inte ett favoritplagg, det behövs ett nytt ord. Garderobsglädje.

I går hände det igen. Ännu en gång var det en kavaj. På Our Legacys smygutförsäljning formligen skrek den till mig – en gardinmönstrad pjäs i brunröd nyans. Lika svår att bära som en inoljad Jonah Hill.

Men jag hade liksom inget val. Det vara att kapitulera, slanta upp och gå hem och hänga in den i garderoben.

Ni ser ju hur jävla glad han är.,
2013-05-24 12:24:30, 2013-05-24 10:24:30

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *