Dagens modedilemma: Solglas och skoknyt

Minns ni när jag introducerade Dagens modedilemma med att diskutera problemet då någon man inte alls vill identifiera sig med har en likadan jacka? I dag går jag vidare i min jakt efter svar på de stora frågorna när det gäller mode och kläder.

* * *

Du flanerar på stan. Solen skiner, allt är frid och fröjd. Du har dina snygga solglasögon på dig. Kanske har du också dina japanska mockaskor på dig – de där med snören i mocka som är helt omöjliga att knyta, men hey de är japanska vad ska man göra åt saken?

I alla fall märker du att skosnöret gått upp, du måste knyta om. För att se ordentligt tar du av dig solglasögonen och hänger dem i halslinningen. Du böjer dig fram för att fixa skoknuten och som vore det en naturlag smäller glasögonen i marken. Oberoende vetenskapliga undersökningar som jag just hittade på visar att i sju fall av tio tar solglasögonen synbar skada av olyckshändelsen.

Det är ett dilemma, för det finns INGET du kan göra. Du kan inte behålla solglasögonen på för då ser du ingenting och det är inte helt lätt att få till en skoknut… (eh det är inte lätt för ALLA, nu ska vi inte vara såna, mvh Gillarkardborreband81) och du kan inte lägga solglasögonen i fickan eftersom, ja vem gör det egentligen? Och gud förbjude att du skulle komma ihåg dilemmat i förväg och typ lägga solglasögonen på marken, gud vad äckligt förresten du kan ju inte lägga dem på marken!? Det kan vara en hund som kissat där.

Det enda du kanske skulle kunna göra är att ha med dig en vän, en vän som du dresserat att komma ihåg problemet åt dig och som kan hjälpa dig med att hålla glasögonen åt dig. Eller knyta skorna åt dig. Men vem har så fina och väldresserade vänner?

Ni ser, ett riktigt dilemma detta. Vad gör man?,
2013-05-30 13:30:45, 2013-05-30 11:30:45

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *