Här behövs det

Goda vänner, hör på, nu ska jag berätta för er. (Astrid Lindgren-referenser, på nobelprisdagen, snyggt Johan!)

Jag ska berätta en av mina och min vän Ilka Kasuttis favoritanekdoter.*

Det var en lite udda tjej som pluggade ihop med en väns vän, som sig bör, och det var dags för tentaskrivande. Fråga två var en extra jobbig essäfråga som väl krävde ett par sidors svar. Man undrar då vad den lite udda tjejen skrev i början på sitt svar. Hon skrev såhär:

”Det första jag tänkte när jag såg den här frågan var: Här behövs det kaffe.”

Jag undrar nu, kan man inleda ett svar på en tenta på ett mer legendariskt vis? Jag tror faktiskt inte det. Efter att jag och Ilka fått höra den här historien gick det inte en dag av uppsatsskrivande tillsammans utan att vi tog fikapaus med just orden ”här behövs det kaffe”.

*) Ilka, jag vet redan nu att du kommer rätta mig med ett ”så var det faktiskt inte” i kommentarsfältet, kör hårt bara.

Nästa blogginlägg i den här serien (som jag just hittade på) om minnen från Handels blir det om mannen som fick namnet ”Bra Byxa”.,
2011-10-06 18:24:30, 2011-10-06 16:24:30

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *