Glasögonmannen

Bloggen och dess språkrör befinner sig alltså i Italien, ett land som ofta beskrivs som välklätt och modemässigt progressivt. Redan första dagen fick vi konkret bevis på den stilrelaterade innovationsförmågan.

Tvärs över trattorian Da Francesco (rekommenderas) vid Piazza Del Fico satt en massa gubbar och spelade schack. En av dem hade ett par svarta solglasögon som satt i hans vita hår. Inget nytt med det, om det inte vore för att han också hade ett par svarta solglasögon i pannan precis över ögonbrynen. Alltså två par solglasögon på huvudet. Vilket geni!

Han måste ha stått hemma och valt mellan sina två favoritglajjor, bytt fram och tillbaka, tittat i lite olika vinklar, funderat på vilka som passade bäst till outfiten innan han bara fuck it, jag tar båda två. Vilket eureka-ögonblick! Bara, varför nöja sig med ett par när jag kan ha två? Upp med dem i håret och pannan och överallt bara. Jag vill täcka hela kroppen med solglasögon! Folk ska se mig och peka, och säga till sina vänner: där är mannen som är täckt med solglasögon. Det ska aldrig ta slut. Hundratals svarta solglasögon i plast på min kropp. Jag kan sluta med kläder!

Jag undrade lite varför han inte hade några för ögonen, men då tog han på sig SINA VANLIGA GLASÖGON! TRE GLASÖGON PÅ HUVUDET!

Och sedan – detta är helt sant – satte han på sig ett par stora hörlurar, hoppade på sin vespa och körde iväg.

Jag satt mållös kvar. Glasögonmannen.,
2013-06-15 01:17:03, 2013-06-14 23:17:03

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *