Vilken är den ultimata jeansjackan?

Förra veckan var jag igång och fotade lite i hissen här i Allerhuset igen. Nu är det vår, och denna våren ännu mer än förra är det jeansjackeläge. Själv har jag tassat runt i dels en reproduktion från LVC, en type 1-jacka med sitt ryggspänne och de veckade frontsömmarna (som man kunde sprätta om man var guldgrävare och växte kraftigt), och dels min vintage-ebay-fyndade big E type 3-jacka – som typ alla nutida jeansjackor modellerats efter. Båda är sjukt snygga om du frågar mig men det finns ju massor med klassiker även hos Lee och Wrangler.

Kan tänka mig att det är ett ämne som kan diskuteras till korna går hem.

Vilken är egentligen den ultimata jeansjackan? Vad tycker ni? Nördar eller inte nördar, tyck till!


Levi’s type I.


Levi’s type III.,
2012-05-14 12:55:36, 2012-05-14 10:55:36

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *