Vad är grejen med att filma på höjden?

Med anledning av förra klippet måste jag ställa frågan: Vad är grejen med folk som mobilfilmar med telefonen i stående läge? Är det ett tecken på teknik-analfabetism eller bara en åldersmarkör? Är det smartphonemotsvarigheten till att dubbelklicka på länkar? Eller skriva in ”www” före adressen?

”Då ska vi se… w, w, w, punkt googel punkt com. Eller är det punkt se?”

(Förresten: Min mamma läste länge ut det som ordet ”se” istället för att bokstavera S-E. Gulligt va?)

Är det sant att alla som filmar på höjden också använder uttalet ”inter-nett”? Och har kvar knappljudet på telefonen? Frågorna är så många. Bästa tumregeln är väl att tänka att man är en tuff gangster med en Glock 17 i näven: tusen gånger mer gäng-respekt om man håller vapnet sidleds – precis samma gäller för mobilen.

Om en person yttrar ordet ”Mackintosh” vet man att hen filmar med upprätt mobil. Och tycker att widescreen fortfarande är ett begrepp och inte en standard. Men det mest på-höjden-avslöjande tecknet är nog ändå om personen inte säger USB-minne – utan ”sticka”.

”Jag har presentationen på sticka.”

Panik.,
2014-04-16 10:00:01, 2014-04-16 08:00:01

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *