Recension: Bröderna Luuk på Rival

Får man göra slut med sitt syskon? Det är undertexten på bröderna Martin (personlig idol) och Kristian (personlig förebild) Luuks… ja, det är inte helt lätt att kategorisera showen, det är lite monologer, lite bildspel, lite sång, skämt och snack. Det är något annat.

Vi var och såg den häromdagen och gillade. Innan det började sa jag: ”Jag har verkligen ingen aning om vad jag kan förvänta mig. Så skönt!” Befriande känsla att komma helt neutral men nyfiken. I stort är det en kronologisk story om syskonrelationens negativa och positiva sidor genom åren. 90% Luuks och 10% generellt om syskon. Skratt, gråt och väldigt mycket igenkänning. Flera gånger tänkte jag ”vafan, nu pratar han ju om mig”.

Bäst: De jobbigaste bitarna, bland annat mailväxlingen då bröderna höll på att göra slut. (Även om de möjligen går vidare lite för snabbt ur den delen.) Plus när Martins speciella humor glimtar fram, exempelvis genom att uppfinna en ny sexualitet: ”En man med ett ur. Ett mycket exakt ur.”

Sämst: Partierna då bröderna spelar upp små scener mot varandra, som att det är något som sker i stunden. De skulle vinna på att berätta dem mot publiken istället, nu känns det för konstruerat.

Betyg: Tre starka ”Vart är vi på väg?” av fem Beatles-påsar på din mage.

Passa på att gå dit om ni har chansen, spelas fram till den 23 maj på Rival i Stockholm.,
2014-05-07 16:24:35, 2014-05-07 14:24:35

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *