Ut i helgen elle’?

Jag är uppvuxen i Kalmar (vilket ni kanske noterat i och med mitt eviga tjat om det, eller genom min eviga kärlek till Abiola Dauda) och i Kalmar finns det en outtalad ceremoni som genomförs av stadens samtliga innevånare i åldrarna 17-35 varje vecka. När man träffar en bekant på stan på fredagen måste man förutom småprat ställa den obligatoriska frågan:

Ut i helgen elle’?

(I Kalmar tycker man att bokstaven R är lika överflödig som, säg, strumpor i ett par Visvimskor.)

Motparten måste då i korta ordalag redogöra för helgens aktiviteter, exempelvis: ”Ja det blir ju Palace imå-on, sen matchen på sönda å sen kanske öve te Båjholm å den biten”.

Himla trevlig liten ceremoni om ni frågar mig. Så trevlig att jag tänkte vi skulle testa här, det är ju fredag. Jag frågar och så kan ni berätta i kommentarsfältet vad ni ska hitta på. Själv sitter jag på ett tåg ner till just Kalmar och väl framme blir det till att umgås med mina föräldrar, kanske träffa någon gammal vän och givetvis titta på fotboll på söndag. Mycket tveksamt om det blir något ”ut”. Men ni då:

Ut i helgen elle’?,
2012-07-13 16:10:01, 2012-07-13 14:10:01

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *