Spellista och några meningar om att gråta

Kommer ni ihåg Liplistan?

För två och ett halvt sedan la jag upp en Spotifylista med tio låtar som är perfekta att vara ledsen, ångestfylld eller bara lite bakis till. Nu har det blivit dags för en ny.

Jag tänker att det förstås är jättekul med jul och att hälsa på familj, släkt, vänner och allt det där – men det är nog också lite närmare till ensamhet, ledsamhet och att saker inte blir som man tänkt. Då kan det vara skönt att gråta lite och då kan det vara på sin plats med nya låtar.

Därför presenterar jag: Lip-listan II. Denna gång med fler spår och dessutom med ohippare låtar. Nu har jag nämligen vågat lägga in musik som jag kopplar till specifika tillfällen i mitt liv. Bridge over troubled water spelades till exempel på min farmors begravning. Det gick över ett år innan jag kunde lyssna på den igen och jag börjar fortfarande gråta bara jag hör första ackordet.

Man ska inte vara rädd för att gråta, det är något bra har jag lärt mig. Det känns lätt som att allt kommer rasa när man väl börjar gråta och att systemet ska kollapsa, men det tar slut. Kroppen ser till att man gråter till man inte orkar mer. Det som gör en deprimerad och nedstämd är sorgen vi håller inne, inte den vi släpper ut.

Vi hörs säkert innan, men i alla fall, god jul fina ni!

 

,
2013-12-21 01:25:15, 2013-12-21 00:25:15

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *