Plagg vi väl aldrig bad om: Gitarrväskan

I ett skyltfönster i Florens stötte jag på den här saken.

Vad ska man säga, ni ser ju vad det är. En väska. Utformad som en gitarr.

Det är förstås väldigt roligt redan här, men det finns också vissa detaljer som är värda att belysa lite extra.

Materialet – det ser ut som den billigaste blankaste läderimiterande vinylplasten. Vi befinner oss ändå i skinnmeckat Italien. Fuska aldrig med materialet ungdomar. Hade den här väskan gjorts i kvalitetsläder skulle den… se riktigt… snygg ut? Nä vafan.

Ett plus ett blir tre – i en spännande förening av form och funktion låter designern gitarrhalsen transformeras till väskans axelrem. Intressant! Gitarrsträngarna utgörs av förstärkande stygn som också gör att kanske en taskig kille i nian kan ta utöva strypning på väskans ägare, tryggt förvissad om att remmen håller.

Skyltningen – väskan hänger på bästa plats, längst fram i skyltfönstret. Det betyder att i hård konkurrens med generiska anteckningsblock, florentinska tyger och en och annan påvefigur – så tyckte butiksägaren att nej, jag tror ändå att gitarrväskan ska vara längst fram, ja så får det bli. Respekt.

Så här i efterhand kan jag faktiskt inte förstå att jag inte köpte den.,
2013-06-24 12:07:55, 2013-06-24 10:07:55

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *