Läsarfråga: Jacka över kavaj

Frekky: Tjo! Jag har fått för mig att det typ inte går att ha en jacka över en uddakavaj.. Alltså, en vanlig jacka – typ windbreaker/överskjorta eller nåt i den stilen. Hur ligger det egentligen till? Är en rock ett måste för att våga ha på sig kavaj i höst?

Svar: Tjo! Frekkt namn!

Alternativen är många. Ett sätt att ha jacka över kavaj är att först ta på sig kavajen och därefter ta på sig jackan. Det låter konstigt, men om man gör det i den ordningen så hamnar jackan automatiskt på utsidan av kavajen.

Ett annat sätt är att växelvis ta på sig en kavaj och en jacka och sedan upprepa, så du tar en till kavaj utanpå den och en jacka över alltsammans. Sedan fortsätter du bara med kavaj, jacka, kavaj, jacka tills du är helt inbyggd av kavajer och jackor. Du har klätt på dig ett litet tyghus och du kan inte se ut, du hör ingenting och kan inte röra dig, så nedtyngd är du av alla plagg. Du kommer på att du inte sagt till någon var du är och att du skulle göra det här, du får panik och dör till slut av syrebrist.

Okej, det sättet kanske var mindre bra.

Trendkänsliga italienare har skådats i kavaj med en kortare jacka över, så att det sticker ut lite kavaj nertill. Det här känns orimligt tycker jag. Ryktet säger att Fiatgrabben och sprezz-kungen Lapo Elkann hade kortast jacka av alla, så kort att det bara såg ut som en liten bolero i vindtyg. Jättekonstigt, låter som något jag precis hittade på.

Med det sagt blir det oftast snyggast om du kör windbreaker under kavajen och om du vill ha jacka över, se till att den är längre än kavajen. Fundera också på en lite matigare kavaj som du kan köra bara med någon sorts scarf när det är ruskigt. Skepparkavaj brukar funka över också, en mackintosh eller vanlig hederlig svensk regnjacka så klart. Ja du ser, testa dig fram och se vad du tycker ser fint ut!,
2013-08-14 23:21:05, 2013-08-14 21:21:05

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *