Kritik om modekritik (Alternativ rubrik: Kalsonger från andra våningen)

Minns ni när jag kritiserade Cristiano Ronaldos underklädeslinje CR7?

Kritisera mode? Det får man väl inte göra, var det visst en del som tyckte. Och vara rolig och saklig samtidigt? Kommer inte på fråga. Tydligen. Så jag fick lite kommentarer om hur fel ute jag var. Läs dem och mina svar nedan.

Alltså, jag är hemskt ledsen men ni ser väl själva? Jag har i alla fall till sist kommit på vad sjuan står för. Det är ju övre åldersgräns för att få bära kalsongerna!

* * *

Vanessa
Postat den 2013/11/17 kl. 11:51

Hej Johan,

Även jag tycker att det är att gå lite väl långt vad gäller ditt sätt att tycka till kring Ronaldos kollektion, då det mer låter som ett personligt hån eller en avundsjuka än proffsig kritik.

Ja särskilt fundersam blev jag när du om kollektionen CR7 kommenterar:

”Lila och blått, rött och orange – och grönt! Nu vet vi i alla fall att Cristiano Ronaldo är färgblind.”

-SAMTIDIGT- som du i något blogginlägg tidigare hyllar sneakers med i princip samma tokiga färgkombinationer genom att skriva:

”Får heller inte nog av snygga sneakers att springa i, ha på gymmet, eller bara hasa omkring i hemma. Nike Free Flyknit i den här ”färgen” är ju underbart spårade.”

Är det nu vi ska skriva ”Nu vet vi alla att Johan Hurtig är färgblind!”?

Med vänliga hälsningar,
Vanessa

 

Johan Hurtig
johan.hurtig@cafe.se
Postat den 2013/11/27 kl. 13:17 | Som svar till Vanessa.

Halloj Vanessa!

Skillnaden ligger ju i att det är olika färgkombinationer (som du själv skriver) – Nike lyckas med sin medan Rolle inte gör det. Jag sågar alltså inte vågade färgkombinationer rakt över, utan bara de som inte funkar – som den på kalsippen. Med det sagt skulle jag aldrig ha på mig kalsonger i Nikefärgerna heller, olika saker funkar på olika plagg.

Sen tror jag också att det tyvärr är så här i modebranschen: det görs så sjukt mycket fula grejer och det är aldrig någon som skriver vettig (eller för den delen rolig) kritik, att när det väl händer blir folk helt chockade.

Hur var det nu i den där sagan? ”Kejsaren är naken…”

Bästa hälsningar,
Johan

 * * *

Vanessasbiggestfan
Postat den 2013/11/17 kl. 21:51

Jag kan säga så mycket som att allt med kalsongen kommer att sälja oavsett om den har ”motiverade ränder” eller ej.

Det är hans namn som säljer, därav dessa 7 timmar under designskrivbordet.

Du verkar tycka att all publicitet är bra publicitet, för detta inlägget du gör är ju sjukt omotiverat, men du verkar se färgblindhet som worlds biggest crime

 

Johan Hurtig
johan.hurtig@cafe.se
Postat den 2013/11/27 kl. 13:30 | Som svar till Vanessasbiggestfan.

Halloj Vanessasbiggestfan!

Jag tror också att kalsongen kommer sälja, alldeles oavsett hur den ser ut eller hur motiverade ränderna är (svar: inte alls motiverade).

Jag tror också att det är hans namn som säljer och att det därför inte spelar någon roll om han suttit blott 7 timmar vid designskrivbordet (var tvungen att överdriva för skämtets skull, lutar väl mer åt ett par tre timmar).

Och det är ju för jävla trist?

Håller du inte med om att det vore trevligare om kvalitet sålde istället för hur känd man är? Om det faktiskt lönade sig att lägga ner många, många designtimmar istället för att vara en stjärna och peka på lite färger?

För det är faktiskt så – och nu får du hålla i dig för här kommer det revolutionerande insikter – att om man ska välja färger till en kalsongmodell så är det kanske inte lagstadgat, men åtminstone rimligt att man har ett korrekt färgseende? Eller?

Och att på en tidningssajt där mode är en viktig del, i ett inlägg bedöma lanseringen av ett nytt underklädesvarumärke, som dessutom är kopplat till en av världens största idrottsmän – är det verkligen ”sjukt omotiverat”? Nä va?

Men du får förstås investera dina hundringar på vad du vill – jag håller mig till underhållande konsumentupplysning här borta så länge.

Bästa hälsningar,
Johan

 ,
2013-11-27 14:01:32, 2013-11-27 13:01:32

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *