Hurtigs humorhjältar: ”I’m Chevy Chase, and you’re not”

På samma sätt som att det anses finare att gilla ”smart humor” (vad det nu är – själv gillar jag mest rolig humor) så hör det till att håna Ett päron till farsa-serien.

Well well, folk får kokettera bäst de vill. För mig var Chevy Chase en humorns husgud när jag var yngre, tillsammans med Lasse Lindroth från Släng dig i brunnen, Arne Hegerfors och Björn Skifs i Kryzz samt Robert Gustafsson som sagogubbe i Felix och Fenix. Först lite senare kom Varan-TV, Killinggänget och Yrrol.

På den tiden hade jag förstås ingen aning om vad Saturday Night Live var eller att det var där Chevy Chase slog igenom – och jag visste verkligen inget om hans legendariska tagline som nyhetsankare i segmentet Weekend Update: ”I’m Chevy Chase, and you’re not”. Men sedan jag fick höra om den har den suttit fast i skallen. Fantastiskt rolig. Däremot kan jag inte hitta den på Youtube, vilket måste anses vara något sorts brott mot de popkulturella rättigheterna. Hittar bara när han kör den i sin egna – kortlivade – The Chevy Chase show och låter publiken fylla i istället.

I fredags var jag och hälsade på hos Aftonbladet och fick bland annat känna på tv-studion lite. Provade ut lite nya programledarposer till min egen talkshow, med påhittad premiär om några år.

”Jag är Johan Hurtig, men det är inte ni.”

Inte alls samma tryck i den taglinen tyvärr, får hitta på en egen.,
2014-04-28 14:16:28, 2014-04-28 12:16:28

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *