Hipphetsjulkalendern lucka 16


Nu ligger vi lite efter igen, men det låtsas vi som vanligt inte om. Denna lucka blir lite speciell eftersom den består av ett läsarbrev med en ytterst relevant fråga. Så här:

Tjena Johan!

– Tjena!

Jag kikar in på din blogg relativt ofta och jag har fått känslan av att du själv har krönt dig själv till hövding på redaktionen och professor i japansk klädkonfektion.

– Bra början, komplimanger gillas (och den lilla smygningen om att jag krönt mig själv gillas ännu mer), och de stämmer bra i sak.

Jag är sugen på en down shirt från Mountain research http://salt.shop-pro.jp/?pid=36797598 så jag tänkte fråga dig. Hur de japanska storlekarna står sig jämförelsevis med de skandinaviska?

– Fint val, och en ständigt aktuell fråga bland oss Japankåta dudes (vi är ju dudes). Hur fel är det och det märket i sina storlekar, lite eller mycket? Jag har aldrig haft något plagg från just Research/Mountain Research (mannen bakom heter något så fint som Setsumasa Kobayashi har jag lärt mig) så jag vet tyvärr inte säkert. MEN, generellt när det gäller japanska storlekar är det plus en storlek som gäller. Jag är vanligtvis en lite gubbplufsig S och då brukar japansk M vara aningen för smått till mig, lite beroende på hur man vill att plagget ska sitta.

Jag är en vanlig (M) cirkus 185 lång. Kan jag ha en vanlig medium, med tanke på att en medellång japan är 2 dm kortare än en mig.

Isak

– Kul att du är en cirkus! Förlåt, men jag tror alltså att du ska beställa en L i det här fallet. Och då kommer den nog ändå sitta rätt tight, och det vill man väl med en sådan va? Kolla också på Garbstore, där de verkar ha mått på dunskjortan!

Lycka till Isak!,
2011-12-19 12:25:40, 2011-12-19 11:25:40

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *