Gubbvaktning™ – vart tog du vägen?

Flitiga läsare av denna tummelplats för moderelaterad diskussion och tramsets bevarande har aningen sorgset noterat att det var länge sedan det skedde någon gubbvaktning här.

Nytillkomna läsare undrar förstås vad gubbvaktning™ är för något.

Nu blir det svar till samtliga.

Gubbvaktning™ uppstod då min vän Leo tipsade om en intervju med Peter LeMarc, där geniet/artisten säger så här:

”På senare år har jag blivit morgonpigg och börjat gubbvakta. Gör en Nespressso. Läser Svenskan och DN. Äter turkisk yogurt med nötter”

Ett nytt begrepp var fött och för det har vi Peter LeMarc att tacka. Jag snodde helt enkelt idén, konceptualiserade den till Gubbvaktning™ och började ta bilder ut från mitt fönster med kaffemugg i handen och en klädsamt gubbsur skepsis mot omgivningen. Läs första inlägget – Gubbvakta som Peter LeMarc – här. Allt var konstigt, misstänksamheten stor. För en resume av tidigare gubbvaktningar™ klickar man lämpligen både här och dessutom här.

Varför var det då så länge sedan det skedde någon gubbvaktning™ här på bloggen? Man skulle kunna använda bilden ovan tillsammans med ett annat LeMarc-citat för att förklara.

”Med en nerdragen rullgardin, jackade ut telefon,
och de sökte varann och de rörde vid varandras sår.
Båda med höften full av längtan och törst,
och för några månader försvann all smärta som dom bar i sina bröst.”

Jag har alltså drabbats av en sällan skådad höstrelaterad morgontrötthet vilket innebär att persiennerna är nerdragna och jag sitter i fåtöljen och slurkar i mig morgonkaffet, i stället för att vaksamt studera det som sker på gatan.

Sådär, förklaring av begreppet och förklaring av frånvaron. Vän av ordning undrar då om detta är ett acceptabelt beteende?

Icke! Så här får det inte gå till.

Som ursäkt återupptas ett regelbundet gubbvaktande™ inom kort, med världens första kändis-gubbvaktning™ som plåster på såren.,
2011-10-26 15:50:24, 2011-10-26 13:50:24

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *