Favorit i repris: Recension av OS-kollektionen

Kul från förr! Bara för att jag haft en modeblogg betyder ju inte det att jag aldrig varit rolig förut. Tänkte börja lyfta fram lite gamla tramsbitar i rampljuset igen, som till exempel den här recensionen av en gammal OS-kollektion. Trevlig lolning!

* * *

I onsdags presenterade Sveriges Olympiska Kommitté en smakbit från årets OS-kollektion. För tredje året i rad har det kinesiska varumärket Li-Ning designat och tillverkat kläderna.

Modellandet står roddaren Lassi Karonen och brottaren Jimmy Lidberg för.


Här har Li-Ning jobbat med svenska flaggans färger i både skor och tröja: Gult och… turkos?

Alternativ bildtext 1: Rugbytröjan är ett plagg som uppfanns 1823 i England. Nuförtiden är det dödstraff på rugbytröja i 62 av världens länder. Några av de länder där rugbytröja är lagligt är Kina, Sovjetunionen och Öland.

Alternativ bildtext 2: Preppy by Timothy Leary.

Alternativ bildtext 3: Mango Lassi.


Det var så nära. Li-Ning-designern hade fått till det mesta helt korrekt i denna småstadspappans-gå-bort-outfit: Tunna postorder-chinos i en optimalt tråkig nyans, lätt glansig blå ”blazer” i rymlig passform och riktigt rejäla manschetter på den vita skjortan som är helt vanlig, ELLER VÄNTA VARFÖR HAR NÅGON SATT DIT ETT BLÅTT STRECK MITT I ALLT? DET SER JU HELT SINNESSJUKT UT!

Enda anledningen till Lassis gapskratt måste vara att någon håller upp en spegel framför honom.


Fotograf: ”Jimmy, tänk dig att du är en Dressman-pappa som står i kön till Sonisphere-festivalen när tiden plötsligt stannar. Du lever, men du är helt stel. Inte en millimeter kan du röra dig. Inte ens andas. Bra!”

I bakgrunden stilar Lassi med att köra TRE legendariska poser samtidigt: 1. jackan över axeln, 2. tummen i fickan och 3. blicken drömskt riktad mot fjärran (tänker tillbaka på en tid då allt var så mycket enklare, med postgiroblanketter, Svar direkt och Walkmans).


Här poserar Lassi vant i den officiella tävlingsdräkten för 50 meter flintastek.


Inte ens det gamla tricket att helt random trycka bokstäverna SWE i ett lite futuristiskt typsnitt på magen funkar.


Här är det ju på något sätt i sin ordning, för det är ändå bara en helt vanligt otroligt ful träningsoverall. Att skämta om den vore att sparka på någon som redan ligger (och jag kommer heller inte på något), men posen? Så många frågor som kräver svar:

Vad gömmer Jimmy bakom ryggen?

Vad gör Lassi med sina händer?

Vad har Jimmy för bulle på magen? Är det en Gorbys att äta efter plåtningen?

Och varför lutar de sig så konstigt mot varandra?

Svaret får ni nog inte i nästa avsnitt av Klassliv.,
2014-05-09 10:00:59, 2014-05-09 08:00:59

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *