Färga mockakängor svarta – så gick det

Skrev ju om min impulsiga färga mockaskor-idé förra veckan. Nu blev det inte jätteimpulsigt eftersom skomakaren hade stängt och den andra skomakaren hade slut på färg, men till slut fick jag fatt i en flaska svart mockafärg och i helgen kunde jag testa. Såhär gjorde jag:

1. Mörkbruna snygga kängor från Buttero. Ur med snörena och borsta till skorna med en mockaborste, en sån där med gummipiggar.

2. Mosa på färg på allt som är brunt. Ta rätt rikligt men inte för rikligt, min lillflaska räckte precis till båda kängorna och då tog jag på kanten av sulan plus lite extra framme på tåns ovansida.

3. Låt torka. Flaskan sa en timme, men jag lät dem vara över natten. Jag tycker att den lite målade looken där fram är svinsnygg och lite Rick Owens-ig, därför lät jag det vara så. Annars är det nog bara att rugga upp det lite med borsten.

4. Utseendemässikgt superfint, men tyvärr släppte de ifrån sig massor med färg. Jag såg ut som en gruvarbetare om tassarna.

5. Sprayade massor med impregneringsspray för att fixera. Det hjälpte inte.

6. Snörade med nya vaxade snören, fick svarta fingrar men var sjukt nöjd med resultatet.

7. Voila!

8. Visst blev det bra?

9. Eventuella nästasteg är att se hur mycket de tappar i färg nu för att möjligen brassa på ett nytt lager och konsultera en skomakare för att komma till rätta med avfärgningen. Vi får se.

10. Sen måste man ju ha tio punkter, för att det ska kännas jämnt.,
2013-12-16 13:02:45, 2013-12-16 12:02:45

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *