Extramaterial: Tramset som inte nådde hela vägen fram till jeansbilagan

Till Cafés förra jeansbilaga skrev jag den här tramsiga prognosen som (med all rätt) inte klarade sig hela vägen till tryckeriet. Det struntar väl ni i, för nu kan ni ju läsa den här istället:

Prognos 2011

Allting går i cykler och allt som varit trendigt kommer tillbaka. Det vet vi, men inte när det sker. Café kikar i kristallkulan och siar om när följande trender gör comeback.

Twisted jeans
Malmö utnämner sig själva till lilla Danmark 2012 och annekterar även modet helhjärtat. Eftersom danskarna ligger 10 år efter när det gäller trender fylls Möllevångstorget av kids i technoglasögon, spikes och vridna jeans.

Jeansoverall
Hösten 2011 cirkulerar en limiterad japansk tidning med bilder på japanska farbröder i jeansoveraller i kretsarna kring Krukmakargatan i Stockholm. I november har alla jeansoveraller och i december förnekar alla att de hade det.

Boot cut
Byxan med den tilltagna fotvidden får en storslagen revival när George Clooney och Brad Pitt gör en remake på Easy Rider 2014. Jodå, Jack Nicholson är med.

Hängselbyxan
Håkan Hellström gör en konceptplatta med Mora Träsk 2013 och uppträder i hängselbyxor. Moneybrother hakar på och masstrenden är ett faktum.

Bak och fram a la Kriss Kross
Robyn rider på sin enorma framgångsvåg och lurar i Sverige att hon ”influerats mycket av det Kriss Kross gjorde för musiken”. Sverige går på det och vänder kläderna bak och fram redan under sommaren 2011.,
2011-05-24 08:21:31, 2011-05-24 06:21:31

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *