Favorit i repris: Mitt möte med Ers Majestät Konungen Carl Gustaf XVI

För precis tre år sedan skrev jag detta. Fortfarande kul! Den 15 maj 2011:

* * *

Jag pratade lite med Kungen i lördags.

Nej, inte Mats Sundin eller Zlatan, vår svenska Kung Carl Gustaf XVI. Och inte bara pratade för den delen, jag blev dessutom misstagen för att vara en gymnasieelev.

Hur skriver man in det på cv:t? ”En månad innan min 30-årsdag gissade Sveriges Konung att jag var 18 år gammal”.

Såhär var det, i lördags var det dags för Gant Rowing Race där Sigtuna roddtävlar mot Lundsberg och i egenskap av gammal Sigtunaelev var Kung Carl Gustaf där och minglade. För mina fina läsares skull (och efter två glas stärkande Veuve Clicquot) gick jag fram till Kungen, jag tror konversationen gick ungefär såhär:

Jag: Ursäkta mig, skulle jag kunna få ta en bild tillsammans med Kungen?

Kungen: Jaha, varför då? (Jag är 95 procents säker på att han sa så! Kunglig motfråga).

Jag (lite ställd): Eh, jag tänkte det kunde vara fint bara, jag skriver för Café.

(Superkort paus där jag inser att jag kanske inte kan förutsätta att Kungen känner till Café trots allt).

Jag: Café, modetidningen. (Konstigt sagt, jag vet, men det var liksom Kungen jag pratade med).

Kungen: Jaha, jag trodde du gick på någon av skolorna, men då gills det inte.

(Kungen lämnar situationen stilfullt och jag känner mig som när man bjöd upp skolans snyggaste tjej till tryckare i åttan och fick nej).

Lyckligtvis – och till skillnad från när jag gick i åttan – var modechef Lindström snabbt framme, tröstade mig och gav mig beröm för att jag var modig som frågade.

Ers Majestät, om Ers Majestät läser detta vill jag först och främst fråga om Ers Majestät händelsevis brukar gubbvakta på slottet, tacka så mycket för den åldersrelaterade komplimangen och passa på att fråga om Ers Majestät skulle kunna tänka sig att ställa upp på en intervju för tidningen Café? Modetidningen.,
2014-05-15 10:44:40, 2014-05-15 08:44:40

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *