Café från insidan: det optimala kaffet


Kommer ni ihåg att jag inte jobbade här förut? Att jag var helt ny, rädd och dunig där i september när jag hoppade på som webbredaktör för den här skutan som vi kallar cafe.se. Att jag inte vågade fråga hur man kopplade upp sig mot skrivaren, var orolig varje gång jag behövde maila till vår sportbloggare Per eller vardags/bacon-bloggaren Fredrik.

Det var då det.

Nu är jag varm i kläderna. Nu är det ju jag som kör den här bilen. Jag vågar till och med avstå från tråkigt slentrianordvitsande med anledning av rubriken.

Bland annat beror det på att jag är trygg i mitt kaffedrickande, jag har helt enkelt tagit reda på hur man gör den optimala kaffeslurken här på Allers huvudkontor i Stockholm.

1. Åk ner till entréplan där den proffsigaste kaffemaskinen finns.

2. Tryck på 2 x Espresso.

3. Tryck på Espresso.

4. Tryck på mjölk. Då kommer det en skvätt skummad mjölk.

5. Tryck på mjölk en gång till.

Då har du det optimala kaffet som finns att uppbringa här, vad som väl skulle kallas en trippel espresso macchiato gånger två. Eller något sådant. Ett kaffe som gör dig trygg i din yrkesroll och på din arbetsplats. Trygg nog att ignorera eventuella kollegor som står och väntar på att få trycka fram en aningen mindre tidskrävande kopp kaffe.

6. Njut.,
2011-12-22 17:19:57, 2011-12-22 16:19:57

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *