Bok- och tramstips: Fantasinyheter

Idag landade ett tjockt kuvert på skrivbordet och räddade om inte livet på mig så i alla fall hela veckan. Boken Fantasinyheter av min kompis David Sundin.

* * *

När jag var tonåring var Killinggänget det roligaste som fanns. När jag flyttade till Stockholm 2001 och internet kom blev jag besatt av Spermaharen, Killinggängets ekonomiska haveri till webbhumorprojekt. Framförallt älskade jag de små meningslösa nyheterna som publicerades dagligen på sajten: Fråga-svar är den populäraste intervjuformen, följt av fråga-fråga-fråga-svar. Intervju med Vän av ordning. Och så vidare. Älskade!

Sedan gick det väl ganska många år. Något som hette Fantasinyheterna dök upp på en blogg och sedan på 1000 apor, Schulmanbrödernas ekonomiska haveri till webbhumorprojekt. Jag förstod att en av personerna bakom hette David Sundin och att det var han som hade skrivit mycket av det jag gillade bäst på Spermaharen.

Lite fler år gick. Jag började blogga min väg fram, hittade min alldeles egna nisch av mode och trams, och hamnade till slut här på Cafe.se. En dag kom det ett mail från David Sundin. Eh, hallå, chocken! Några kaffe (två?) senare hade vi plötsligt ett litet webb-tv-program tillsammans. Just nu: Extrainsatt presskonferens, hette det och där kunde vi skoja om att Kungen var sur på Stieg Larsson och hans Millenium-serie eftersom det inte alls var tusen böcker. Målet med varenda skämt jag skrev var att David skulle fnissa. Nästan 20 program blev det och en hel del fniss.

Nu har alltså David samlat de tramsigaste fantasinyheterna i en bok och jag vill bara rekommendera er alla att släppa vad ni än har för händerna (obs, ej läkare, piloter eller eventuella personer som jobbar med att värdera asdyra och ömtåliga saker och precis nu håller i en sån sak, men i så fall: vafan?) och klicka hem boken genast från Fantasinyheter.se.

Underbart tramsig författarhälsning.

Tramsigt och jätteroligt utdrag. (Jag bjuder såklart på att det är helt uppenbart att jag snott inspiration till alla mina Tramsnyheter härifrån.),
2012-11-05 14:49:54, 2012-11-05 13:49:54

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *