De 11 objektivt bästa grejerna på Bråvalla

johan-hurtig-stand-up-bravalla

Var du på Bråvalla? Hur många punkter checkade du av? Foto: Olle Kirchmeier.

* * *

1. Mitt gig. Okej, det var inte världens bästa förutsättningar att köra standup på en festival, men Icona Pop höll sig lugna borta på sin scen och publiken var himla fin. Nu laddar jag redan för nästa år! Efter långa överläggningar blev scenoutfiten trasiga svarta byxor från Undercover, svart t-shirt från Bianca Chandon och lila Mother-skor från Eytys. Som en jäkla smäck satt det.

2. Mina kompisar i Far & Son, Simon Gärdenfors och Frej Larsson, och stjärnan Joy som gjorde en oannonserad spelning på backstageområdet. (Se min instagram @johanhurtig KLICKA ETT KLICK HÄR OCH FÖLJ ETT FÖLJ för roligt Boomerang-inlägg.

3. När jag och Johanna gick en halvtimmes promenad i regnet mitt i natten i Norrköping City för att se om en videobutik med glass var öppen. Det var den inte. Kul.

4. När jag hyllade den parfait-liknande… parfaiten(?) med körsbär i artistrestaurangen och Kristoffer Appelquist sa ”ja Johan, men var den mums filibabba?” Förstår fortfarande inte riktigt vad han ville ha sagt. Kul.

5. Jag provade att kissa i en bajamaja. Väldigt obehaglig upplevelse på alla vis. Men sen upptäckte jag att de hade dekorerat insidan av dörren med en liten liten spegel. Så att man i alla fall kan titta i den, söka stöd och säga till sig själv: Johan, du är… fortfarande inne på en bajamaja.

6. Såg 15 minuter av A$AP Ferg. Svinbra.

7. Glädjen i att se cirka 15 000 unga killar som kände sig unika i 1. vita plastsolglasögon 2. liten hatt eller 3. MC-skinnjacka. Den smartaste peacocking-moven för att sticka ut hade istället varit enfärgad t-shirt utan tryck och vanlig byxa – folk skulle bara WHAT VILKEN SNUBBE!!!

8. This guy.

alkoholkontrollant

9. Line of Duty säsong 3. Okej kanske inte typisk festivalupplevelse men vi kollade på den på dagarna (coolt Johan, coolt) och alltså hur spännande får det vara egentligen. Helvete. Se den nu.

10. När jag och min nya kompis Kallskuret (ovanligt namn, eller hur?) diskuterade hur många gånger vi kunnat tvätta våra olika Supreme-tröjor innan trycket har börjat spricka. Man får inte backa för att ta de svåra frågorna.

11. En elfte grej. Jag skrev ju elva saker i rubriken… hm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *