”You gotta step into that ass, Larry”

Ska vi prata lite om JB Smoove nu?

Jag trodde inte ”Til Death” (”I Nöd och Lust” på TV6) var något att ha. Brad Garett var lysande att studsa skämt på i ”Alla Älskar Raymond” men själv, nej. Ramlade ändå in i ett avsnitt och upptäckte att JB Smoove är med. Mannen som spelade Larry Davids inneboende Leon Black i de senare säsongerna av ”Curb Your Enthusiasm” och improviserade sönder Larry helt och hållet. Leons längre monologer består av orimligt många klipp eftersom Larry inte kunde hålla sig för skratt. Jag kan för mitt liv inte förstå hur det kommer sig att han hyllats så lite i svensk media.

JB Smoove har bland annat varit med i ”Pootie Tang”, ”Everybody Hates Chris” och gjort de obligatoriska åren på Saturday Night Live.

Men menar jag att ”Til Death” är något att börja titta på? Nej det gör jag inte, stängde av efter fem minuter. På de minuterna bestämde jag att det bisarrt endimensionella i karaktären Leon bytts ut mot en konventionell svart-man-i-sitcom-som-pratar-högt-enkelhet. Och då blir det inte roligt.


Roligt.


Inte roligt.

Läs intervju med JD Smoove hos NY Times här istället. ”It’s like he’s got controlled Tourette’s”.

Och titta på de här klippen från Curb Your Enthusiasm:

,
2010-10-27 11:16:26, 2010-10-27 09:16:26

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *