Vi har en kortdragning här på en femma som vi saknar kvitto på till bokföringen, hur ska vi göra med den?

Har fikjobbat en stund på Wayne’s Coffee på Götgatan här i Stockholm. Kaffet blev kallt innan jag druckit upp så jag tänkte jag skulle ta en påtår, eller egentligen bara slå en tredjedels kopp för att ”värma på” kaffet som det heter.

”En påtår kostar fem kronor”, fick jag veta av den trevliga kassörskan. Kanske var hon barista, det är jag inte säker på. (Fast hon hade ingen slips instoppad i skjorta, så det talar emot).

”Jaha, jag har tyvärr ingen femma på mig, jag har inga kontanter alls”, sa jag. ”Men om du vill kan jag gå bort till min plats och hämta mitt kort, om det är idé för dig att dra fem kronor från kortet”.

”Ja men det kan du göra”, svarade den ärtiga kassörskan glatt.

Så då gjorde jag det.

”Vill du spara kvittot?”

”Nej du kan slänga det, tack.”

,
2010-11-25 10:49:41, 2010-11-25 09:49:41

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *