Veckans nätshopping: Färgglad i vår

Johan Hurtigs personliga guide till internet fortsätter outtröttligt. I dag tipsar jag om tre olika nätbutiker som alla är värda att kolla upp, om än av olika anledningar. Slam Jam, Oki-ni och Coggles.

På köpet får du också en liten hipphetsstudie i härliga färger.

Oki-ni

Mer en kulturell tummelplats än en webshop egentligen. Oki-ni har länge varit en av hipphetens hörnstenar på nätet, med intervjuer, guider och dj-mixar. Och kläder då. Här kan man nosa fram sitt nya favoritmärke samtidigt som man kan drömma om kläder från etablerade märken. Den jättefina t-shirten på bilden ovan är från White Mountaineering och ett praktexempel på hur ett gammalt mönster kan kännas modernt. Kostar 1 350 kronor.

Slam Jam

Den här tuffa italienska butiken är en av få som jag kollar ofta men aldrig handlat ifrån. (Det beror till stor del på ett jätteroligt blogginlägg som min kompis J.E. skrev en gång som fick mig att ogilla butiken. Ett blogginlägg som var helt och hållet påhittat, fick jag veta i helgen. Ursäkta alla uteblivna ordrar Slam Jam!) Har lite väl mycket streetiga märken kan man kanske tycka, men håller också den japanska flaggan högt – och det vet ni ju hur jag känner inför. Den här blå pärlan från Nanamica är bara en av anledningarna till mitt Japan-älsk. Kostar 4 400 men då ingår Gore-Tex och tejpade sömmar!

Coggles

Butiken som har sitt fysiska säte i orimliga York i Storbritannien har en jäkla bredd i sortimentet. Det innebär förstås massa skräp att scrolla förbi men det går ofta att hitta fynd även när det gäller roligare varumärken, eftersom volymerna är rätt stora. (Antar jag.) Bland annat har de mysiga märket Dehen, som gör förr-i-tiden-doftande basebolljackor och collegetröjor med fina siffror på. Lämpliga att hänga över din dates axlar när du går på homecomingbal på femtiotalet. Den gröna ovan kostar tyvärr cirka 3 000 spänn.

(Ordskämt: Göteborgare pekar på tröjan i skyltfönstret och säger: ”De-hen du!”),
2013-03-19 17:36:00, 2013-03-19 16:36:00

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *