”Vad är grejen med…”

”Det kan bli en riktig life changer”, sa min vän och kollega Emil när jag i somras berättade att jag skulle gå en kurs i stand up-comedy. Trots att han är en ytterst klok ung man var det nog ingen av oss som anade hur rätt han skulle få.

Första veckan i november var det dags, jag stegade nervöst in på institutionen Norra Brunn i Stockholm för min första dag som humorstudent under nestor Thomas Oredsson.

(Här tycker jag det är lämpligt att ni pausar läsningen och plockar upp det nya numret av Café, med Zlatan på omslaget, och läser det typ sexsidiga reportaget om varför jag började med detta, hur det gick, och om jag är helt dum i huvudet, innan ni tittar in hit igen. Gör det nu.)

Pausmusik.

Hej, är ni tillbaka?

Okej, då kan jag berätta att jag tuffat på sedan dess och nu gjort sex gig. Jag har blivit lite mer avslappnad på scen, skrivit nytt material och gjort om det befintliga tillräckligt mycket för att kunna halvt bränna mina skämt genom att lägga upp följande film. Filmad och klippt av kollega Tobias Ivarsson: en nervös liten Johan Hurtig tar sina första stapplande steg i stand up-karriären.

Ni brukar ju alltid vara schysta här på bloggen men jag har nog aldrig varit så orolig som nu, så tänk på att det är första gången och var snälla. Skriv inget elakt för då blir jag jätteledsen.

Ok. Då kan ni väl titta då.

http://www.youtube.com/watch?v=Gn15KIMAyOw,
2014-01-21 14:38:37, 2014-01-21 13:38:37

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *