Skonostalgi: Skateskor från Airwalk

Minns ni Airwalk? Klart ni gör.

Den här pågående old-school-skate-trenden som är överallt nu gör att jag måste dela med mig av min för tillfället bästa affärsidé: någon borde relansera Airwalks klassiska modeller i Sverige.

När jag gick i högstadiet i mitten på 90-talet var det inte Vans som gällde. Det var visserligen så att Adidas Gazelle var stor, precis som Puma Clyde, DC Shoes började bli populärt och Etnies var coolt. Men allra coolast var nog Airwalk. Diskreta men ändå distinkta och inte helt lätt att få tag på (Swedsport i Kalmar fick väl in ett par som tog slut direkt). Jag är övertygad om att man kan sälja lådvis av dessa till våren.

Nä, nu är det jag som köper hem ett par svarta Airwalk One – men denna gång hoppar jag nog över att smeta in dem med LiquiSole eller Kiwi Sport boot patch…Airwalk One – grymt snygg än idag.

Airwalk JIM – märkets andra klassiker som nu finns i lackvariant. Lanvin, någon?

Kanske den allra häftigaste skon på Falkenbergsskolan i Kalmar 1995. Jason Lee Pro Model. Ganska långt från My Name Is Earl om ni frågar mig…


Nyare Airwalk-dojja. Den här är ju helt onostalgiskt snygg!

Och så en liten läsgodisbonus: Följ länken till e-boken The history of Airwalk.,
2012-10-23 11:14:17, 2012-10-23 09:14:17

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *