Pappa

Min internetkompis Fredrik skriver om att vara pappa (oööhh det gör han ju hela tiden säger ni och visst det kanske han gör men han gör det ju roligt jämt för fan) och berättar att han länge trodde att hans pappa var upphovsman till det praktiska tricket att skiva gurka med osthyvel (som för övrigt min pappa kom på). Själv sitter jag mest och filar på alldeles för långa meningar utan kommatecken.

Då slås jag av att jag aldrig hängt ut min pappa här. Det måste göras. Min pappa är en av förklaringarna till att jag är lite knasig i huvudet, för hans lögner till barnen var rätt så… orimliga.

När det skulle skalas kokta ägg vid frukostbordet hos Hurtigs var det bara att snällt räcka över ägget till pappa. Han imponerade stort genom att knäcka ägget mot huvudet så det blev lätt att skala. Tvärtemot vad man kanske kan tro så var det bara pappa som fick göra så, som kunde göra så, i hela Sverige. För han hade en speciell äggknäckarknöl på huvudet.

Och dessutom hade han diplom från Ägglagarskolan Kok & Stek. På den fick man lära sig sådant.

Ägglagarskolan Kok & Stek.

Har aldrig hittat den i Högskolekatalogen.

,
2010-10-05 07:25:04, 2010-10-05 05:25:04

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *