Oscarsgalan: Högt och lågt med herrarna

I natt var det den 84:e (typ, orkar inte googla nu) Oscarsgalan och traditionsenligt kollade jag på hela införprogrammet, röda mattan och öppningsakten innan jag somnade. Det verkar inte vara så många som tycker till om herrarnas outfits så då får väl jag göra det.


General Aladeen – en av de stilmässiga vinnarna. Prickar rätt på två av vårens stora modeaccessoarer: Ondskefullt leende och en urna med diktatoraska. Markerade axlar och trendiga safariinfluenser, men på tok för ogroomat skägg. 100 piskrapp!


Det här är riktigt illa, en skandal i det tysta. Nog för att ingen noterar hans kläder och att allt klär en skönhet, men kom igen Brad. Ärmar som korvar sig konstigt – är det möjligen en mudd jag ser? – och allt det där överflödiga tyget nertill på byxorna? Kan det vara så att Brad är redo att riva av massa tyg  ifall Angelina får för sig att spontanadoptera en liten bebis mitt under galan, så han kan svepa in den lille i något?

Och så de där fula markerade knapparna i smokingskjortan. Den enda funktion jag kan tänka mig att de fyller är att det blir lättare för någon med ett kikarsikte. HÖLL JAG PÅ ATT SKRIVA. In med en komplimang nu Hurtig så du inte blir åtalad! Jo jag gillar hans frisyr faktiskt, very Thor.

Men kolla nu, Brad och Angelina är ju bara välsynkade enligt den gamla naturlagen ”summan av tygerna är konstant” – slår man ihop Angelinas högra med Brads vänstra ben blir det alldeles lagom med tyg. Fiffigt!


Även George Clooney larvar sig med synliga knappar, men det är ändå lite bättre. Gillar de blanka breda slagen och på den här bilden ser det riktigt rimligt ut. Var det George som var bäst klädd kanske?


Eh, nej det var det visst inte. Hej fluffiga-smoking-byxor-som-ser-ut-att-vara-hyrda-från-gubben-på-hörnet! Stacys klänning rullar liksom ihop sig i försvarsställning.


Men hunkige Bradley Cooper kan man lita på, midnattsblått med svarta sjalslag, bra jobb…MEN VAD FAN ÄR DET DU HAR I ANSIKTET DU SER JU ASLARVIG UT!


Och så äntrar Tommy scenen och allt faller på plats. Prydligt, stilfullt, välfittat och värdigt. Dubbelknäppt med sjalslag av Tom Ford. Snygg silhuett, snygg fluga, enkel vit näsduk, vitt skägg och busgubbemin. Bra Tom Hanks. Betyg: 9 danssteg på stort elpiano av 10 målade volleyboll-kompisar.,
2012-02-27 20:18:57, 2012-02-27 19:18:57

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *