Öppet brev till Jonas Cramby

Stockholm 2011-09-14

* * *

Hej Jonas,

först av allt vill jag berömma dig för att du är ett geni, men självaste anledningen till att jag skriver detta öppna brev till dig är att jag vill bli din protegé.

Vad konstigt, tänker du kanske nu, du är ju min redaktör här på sajten (visst skulle du också ogilla att skriva ut ”sajten” med j sådär?) och då kan du väl inte vara min protegé.

Men tänk att det kan jag väl visst! Framförallt för att jag vill, men också av följande anledningar.

* * *

Jag har väl kommit en bra bit i mediebranschen men kanske främst när det gäller tramseri och att vara webbredaktör. Jag skulle vilja utveckla mitt skrivande mer, mot reportage, krönikor, den stora romanen och sådant. Där kan du vara till stor hjälp. Att du redan är insatt i mitt skrivande är ju bara ett plus.

När vi sågs förra veckan och jag filmade dig hade du en jätterolig orange keps på dig. Det känns som något jag gärna ser på min mentor.

Vi är båda fåfänga samtidigt som vi försöker låta bli att visa det, där har vi en beröringspunkt som vi kollektivt kan förneka från och med nu.

Vi har likartade faiblesser för 50-talet, americana, rockabilly, skägg (du) och sidbenor (jag).

Jag kan betala för mig själv när vi äter middag.

Du började din skrivande karriär med att skriva fnissiga texter om hundvalpar med mjukglassmustascher. Jag har skrivit ett påhittat pressmeddelande där den enda poängen var ordvitsen Veranda för en Telenor.

Du har haft en hyfsat komplett samling Fantomen. Jag har en hyfsat komplett samling Fantomen.

Du gillar att fotografera. Jag gillar att filma och att fotografera.

* * *

Kort sagt, jag skulle gärna ta emot skrivråd, textkritik och allmän livsfilosofi från dig, har inga problem med publicerade konversationer vilket det här öppna brevet visar (om jag inte i förtroende berättar för dig om mitt viktkomplex, jag börjar bli tjock!). Jag tror också att våra personligheter passar bra ihop och jag ser fram emot att få kalla dig min mentor.

Har nu förklarat med några rader vad jag vill ha dig till som mentor och beskrivit varför jag tror att jag är lämpligt protegé-material.

Och då har jag inte ens nämnt hur oerhört lika vi är Bud Fox respektive Gordon Gekko till utseendet!

Bästa hälsningar,

Johan Hurtig

(Förtydligande: Eftersom en stor del av det som skrivs på den här bloggen är oseriöst larv vill jag betona att denna öppna ansökan är helt allvarligt menad).,
2011-09-14 18:47:01, 2011-09-14 16:47:01

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *