One more nördigt jeansprojekt for the road, eller den tunna selvageröda linjen

Lanvin + H&M? Nja.

Här har ni istället jeansens supergrupp, dess Traveling Wilburys om man så vill, The One Jean. Jeansen som sammanfattar så många initierat nördiga detaljer att det nästan blir löjligt. (Det blir löjligt redan när du pratar vävstolar Johan, reds anm.)

Mark Westmoreland har en bakgrund på Levi’s och Evisu och har nu för första gången lyckats väva in (pun intended) så gott som samtliga autentiska detaljer som återfunnits på olika jeans de senaste dryga hundra åren. Tillsammans med bröderna Kenichi och Koji Shiotani (japp, de som grundade Warehouse) har han spenderat fyra år på att ta fram en prototyp till One Jeans.

Följande detaljer hittar jag inte på: Amerikansk bomull, vävd nära Hiroshima på ett familjeägt väveri, individuell handinbränd etikett i kundens val av ko eller fårskinn, Union Made hjärtformad knapp baserad på en gammal järnvägsjacka, X-sydda bartacks och ”washer & burr”-nitar där lite bomull har slagits igenom. Och det är bara några av detaljerna.

Att de kostar närmare fyratusen kronor, är limiterade till 100 ex och bara säljs i fem butiker worldwide är i sammanhanget lika självklar information som det faktum att jag inte kommer bli ägare till ett par.

Kolla mer på Superdenim och Oki-Ni.

,
2010-11-02 15:27:30, 2010-11-02 14:27:30

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *