Om pengar

Kommer ni ihåg cash-kortet? Det kom i mitten av 90-talet och var ett plastkort tänkt för de små inköpen. Vadå säger ni nu eftersom ni är unga och friska, visakort eller? Och här känner jag själv att det blir konstigt men antagligen använde man inte visakortet till små summor på den tiden, jag vet inte för jag köpte bara delicatobollar för fem kronor styck på Falkens livs i Kalmar, dit man gick på rasterna.

I alla fall, cashkortet marknadsfördes som en ersättare till kontanter och det är kanske lite roligt i sig eftersom cashkortet inte finns idag och att alla cashkortsmaskiner(!) är slängda eller ligger till sig hos galna antikvitetshandlare i landet. Men det roliga var att jag kom att tänka på en artikel – mycket möjligen i Café – från den tiden där Felix Herngren uttalar sig om cashkortets förträfflighet, ett citat i stil med ”ingen cool katt vill gå runt med småmynt som skramlar i fickan, jag tycker det är jättebra med cashkort”. Antagligen hade Felix ”fått spons” på något sätt, jag tycker det är roligt och hoppas att Felix har kvar sitt cashkort där hemma. Kan någon annan på den här tidningen gräva fram Felix-citatet ur gömmorna vore det förstås mycket spännande.

Till saken, kanske är på sin plats att skriva. Vill du köpa en plånbok att förvara ditt cashkort i? Och du är lite trött på CDG-plånböckerna och Porter-varianterna och tycker (med rätt) att alla andra japanska märken bara gör jättesaker i ogarvat skinn med tjocka kedjor till? Och så känner du möjligen att Visvim är lite lite…(darrande handen i luften-tecknet).

Då kanske följande välartade plånbok kan vara ett alternativ, R6 Brunswick Wallet från lyxsocialistiska 6876.

Här kan man köpa den.

,
2010-12-20 03:19:51, 2010-12-20 02:19:51

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *