Livsnjuteri på Köttbaren

För någon månad sedan cyklade jag nerför Tegnergatan och upptäckte ett till synes igenbommat ställe som enligt skylten hette Köttbaren. Hur kunde jag ha missat ett ställe som redan i namnet prickar in två saker jag gillar: kött och bar? Och hur kunde de tvingats stänga med ett så lysande koncept?

Nu var det visst tvärtom, de hade inte ens öppnat än. Så skedde nu i veckan och tre dagar in i existensen bevärdigade jag stället med en lunchvisit. Varje dag bjussar köttbaren på hela en rätt att välja bland (hata valfrihet!) och den dagen var det långkokad högrev som låg och göttade sig i en senapssås. Ni ser ju själva briljansen på bilden.

Men lokalen då! En träig slaktarbod som de aldrig ser ut på riktigt utom kanske i Ratatouille. Till och med det lilla dj-kittet har klätts in i någon typ av skärbräda. Och som direktörns skrivbord möter en jättekyldisk full med korvar upp i entrén, eller ja ni fattar. Succé! På kvällen byts korvarna ut mot cocktails.

I väntan på fler besök delar vi ut betyget 4,5 köttälskande Great Works-medarbetare av bristen på 5 flottiga bankers i den här stan. Gott så!,
2011-08-19 12:45:08, 2011-08-19 10:45:08

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *