Lilla M. Night Shyamalan-genomgången

Filmtipsmåndag! Och en liten genomgång av en karriär.

1970 – M. Night Shyamalan föds i Indien och får sitt efternamn efter en låt av Little Richard.

1999 – M. Night Shyamalan får sitt stora genombrott med Sjätte Sinnet som han både skrivit och regisserat, en film med en oväntad twist i slutet.

1999 – M. Night Shyamalan överskuggar sin succé med barnfilmen Stuart Little, den näst sämsta av filmerna om Stuart Little.

2000 – M. Night Shaman-Allan släpper Unbreakable – den där filmen där Samuel L Jackson har konstiga kläder – som underskattas av alla i hela världen.

2002 – M. Night Cheyenne släpper Signs, en film om bönder, skog och mark och med orimligt slut.

2004 – M. Night Shia LeBeuf släpper The Village, en film om bönder, skog och mark och med orimligt slut.

2006 – M. Night Kärochgalen skriver och regisserar en film en kvinna i en pool, och döper den till Lady in the Water. Världen håller andan.

2008 – M. Night Tja Malin hör talas om en skådis som heter Tom Cruise och gör The Happening som handlar om scientologi och Katie Holmes, tror jag. EDIT HÄR DÅ. Tom Cruise är inte ens med till skillnad från exempelvis Mark Wahlberg som påpekades i en kommentar, men annars stämmer allt tror jag. SLUT PÅ EDIT.

2010 – M. Night in Bangkok kommer med en film om en pojke som typ kan böja vinden och döper den till The Last Airbender. Världen meddelar att nu får det ta och räcka lite.

2010 – den indiskfödde mannen skriver Devil, som är en helt vanlig bra och läskig film som handlar om, okej då, djävulen, men som är klart sevärd en sen natt när det är mörkt.

 

,
2011-01-17 14:53:09, 2011-01-17 13:53:09

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *