Läsarfråga: Bästa färgen på väska

Jennifer: Nu ska vi prata om något så viktigt!

Min pojkvän. Är så trött på dessa jävla tygpåsar som han bär runt på.

Väskor! Ja! Jg vill köpa en ny skinnväska till honom. Jag tänker billig väska, typ Sandqvist. Det är väl bra? Vi säger så. Han är inte värd dyrare. Han städar aldrig. Men jag vet inte vilken färg.. Johan hjälp mig. Ni klär er typ likadant, fast han har kanske lite mindre asiatiska märken. Dock mkt likt. Visst är den så kallade ljusbruna ell mörkbruna nyansen svårare att bära till allt? Cognac. Jag tycker nog det. Det är ju fint men inte alls lika lättanpassat som en svart läderväska. Men visst är det så Johan?

Nu inför vinter köpte han en parka från acne i mörkblå färg, och jag tror att svart läderväska matchar bättre än Cognac. Har jag fel?

Snälla help me, för jag kan inte besluta. Kommer sluta med att jag köper alla nyanser.. Vilken kommer han kunna använda mest i flest sammanhang, brun väska ell svart och i synnerhet till en mörk parkas.

Tacksam för svar!

Svar: Halloj Jennifer. Vad snällt att du vill köpa en skinnväska till din kille.

Här är mina åsikter i frågan. Jag tycker att cognacsläder lätt blir lite åt det gubbiga hållet. Vet inte hur du ska hantera den infon riktigt, du kanske är tillsammans med en gammal farbror? I så fall är det ju bara att köra. Men om han nu klär sig likt mig och dessutom köpt en parkas från Acne så får man väl gissa att han inte är pensionär ännu. Och då ser man lätt gubbig ut i cognacsskinn.

Eller så ser man ut som att man vill vara lite gubbig, kanske gillar man gubbiga saker och identifierar sig med all things gubbigt? Kanske vill man ha mer respekt och känner att en gubbig skinnaccessoar kan hjälpa till med den biten. Kanske är man yngst och nyast på jobbet som bankperson, konsult eller rektor och BEHÖVER det gubbiga som en låtsaskompis att hålla i handen. För stöd. Kanske tar man med sig sin konjagare-portfölj hem hela vägen till sängen på kvällen och ligger där under täcket, naken, och kramar sin läderkompis. Det är vi mot världen. De ska aldrig få vinna. Du och jag skinnväskan. Du och jag. En vacker dag slutar man gå till jobbet, man stannar i lägenheten. Till slut lever man i sängen. Med väskan. Till slut är man en enhet med väskan. Oseparerbara. Där i sängen.

* * *

Så jag tycker nog ändå att svart är bättre. Finare, lite roligare just nu. Matchningsmässigt är det inte några konstigheter med någon av färgerna, båda funkar till det mesta. Kan vara lite sådär med en brun väska till mycket svarta kläder. Däremot är en svart väska till navyplagg inga som helst problem. Titta också på riktigt ljust skinn, kan vara spännande. Kallas väl ”tan”.

Men måste jag säga så säger jag svart, solklart.,
2013-10-15 17:09:26, 2013-10-15 15:09:26

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *