Läckt Daft Punk-låt – äkta eller fejk?

Har det läckt en låt från Daft Punks nya album? Kanske.

Världen har i alla fall återigen delats upp i två läger sedan följande klipp hittat ut på internet:

http://www.youtube.com/watch?v=NRGCRBDaH_s

Att det läcker massa fejkade grejer när Daft Punk är på väg med nytt hör till vanligheterna. Jag minns tiden innan millennieskiftet när vi satt i skolan och tokladdade hem den ena ”läckta” låten efter den andra via Napster och Audio Galaxy i väntan på nya skivan Discovery. En del var ju rätt bra, men framförallt hade de det gemensamt att de alla var fejk.

Vad tror då jag som självutnämnd DP-expert?

Jag är ganska säker på att den är fejk. Den låter för mycket som tidigare Daft Punk, på ett sätt som jag har svårt att tro att de franska gossarna kommer låta på sin nya skiva. Lite för Discovery, rymdigt, 80-talssynthigt. De där arpeggiona som känns lite väl uppenbara. Ingen jättetokig låt, men om den skulle visa sig vara äkta och signifikativ för soundet på nya albumet så kommer i alla fall jag bli superbesviken.

Dessutom har jag mycket svårt att tro att de skulle döpa en låt till Emphazed. Z i namnet, det känns som att någon utgått från Derezzed eller vad den nu hette i Tron, och hittat på något som ska vara likt.

Nä, bluff säger jag. Vad tror ni andra musiclovers där ute?

* * *

EDIT: Sedan jag skrev utkastet ovan har jag lyssnat på låter 8 gånger i sträck och den är ju ganska göttig ändå. Men fortfarande fejk. Eller? Vafan.

EDIT 2: Här har vi en tweet från Yelle som visar omslaget, kanske?

,
2012-11-22 16:27:21, 2012-11-22 15:27:21

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *