Internet i en liten trälåda

Det har varit lite väl mycket tidsinställda inlägg här kan man tycka, som ni vet beroende på att jag är i thailandsexil. Och att det är en lite lurig process att surfa på internet på vårt hotell, trots att det är ett Hilton som glatt annonserar om trådlöst wifi på rummet.

Jag har min fina Macbook Pro med mig och hittade snabbt Hiltonnätet. In på Firefox och omdirigeras till någon sorts loginsida. Klicka på login, acceptera villkor och då hamnar jag på en till loginsida där jag väntas fylla i användarnamn och lösenord, inget konstigt med det antar jag. Ringer ner till receptionen och frågar om jag kan logga in med rumsnummer eller något som man brukar kunna.

”Oh wait just a second and I will send someone to your room with internet”.

Va?

Skicka upp någon med internet? Jag såg framför mig hur tre teletekniker skulle storma in på rummet med sladdar och borra upp varenda vägg och mäta signaler och bygga internet på vårt rum. Jag var ju redan ansluten till det trådlösa nätet, märkligt.

Så ringer det på dörren och en oklanderligt klädd thaikvinna med ett stort leende står utanför. Med sig har hon en svart trälåda. På ena sidan är det en liten öppning där jag ser att det blinkar och två sladdar sticker ut. Hon sticker in en sladd i eluttaget och en i nätverksuttaget. Inget mer händer. Sedan får jag en lapp med ett lösenord och användarnamn, loggar in på sidan jag redan har uppe och kommer ut på internet.

Mycket spännande. Internet i en svart trälåda. Den där lådan har sedan stått kvar på rummet, kanske registrerar den något. Kartlägger allt vi gör. Skräck.

,
2011-03-08 09:45:56, 2011-03-08 08:45:56

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *