För nytillkomna tittare: Gubbvaktning

Läsare: (Eller någon som jag bara hittat på): (Eller Viktor som bloggcoachar mig och kräver att jag måste påminna gamla läsare och uppdatera nytillkomna tittare): Vad är gubbvaktning?

Det kan man läsa om här och sedan kan man läsa massa gamla gubbvaktsrapporter här. Men eftersom man inte orkar hålla på och klicka omkring kör vi en liten förklaring här under också.

I en intervju sa Peter Le Marc: ”På senare år har jag blivit morgonpigg och börjat gubbvakta. Gör en Nespresso. Läser Svenskan och DN. Äter turkisk yogurt med nötter”.

Eftersom jag till stor del jobbar hemma inleder jag ofta dagen med en kaffe vid min franska balkong ut mot St Eriksgatan. Där står jag och spejar ner på folk och kontrollerar så allt går rätt till. Inom några år kommer jag med säkerhet också prata lite för mig själv. ”Där ja, där kommer han som jobbar på caféet här nere. Han ser stressad ut” och ”den där bilen känner jag inte igen, bäst att skriva ner registreringsnumret”, kanske jag kommer att säga till mig.

Där har vi det: Gubbvaktning. Det tog sig sedan uttryck i massa intetsägande bilder från mitt fönster och konstiga texter till det.

Och för att knyta an till min nya digitala plats och mina kollegor här – jag är säker på att om inte Ove var tvungen att köra till kneget så ”förbannat tidigt” skulle han gärna gubbvakta, och hur som helst kommer han ägna hela pensionen till det när den dagen kommer.

Peter LeMarc i Rederiet!

Hej Viktor, om jag äntligen skulle föräras en startpuff till mitt lilla tramsighetsforum kan den låta såhär: GUBBVAKTNING – Johan Hurtig sätter avtryck och definierar sin samtid.

Nu inser jag att eftersom jag önskar mig en puff kommer jag inte få någon, så sluta bara läsa efter bilden ovan.

Det förstås, nu är du ju redan här och läser. Förstår om det inte blir någon puff, ska skriva något normalt och bra snart istället.

Just ja, jag lovade att skriva kortare. Ska bli!

,
2010-08-31 12:58:39, 2010-08-31 10:58:39

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *