En kvinna i hängselbyxor, eller utdrag ur min bok där jag tecknar fragment av min samtid under arbetsnamnet ”Kaffefläckade servetter – poesi ur vardagen”

Vid bordet bredvid mig sitter tre vuxna kvinnor och pratar. De planerar något. Men det är en av kvinnorna som pratar 87 procent av tiden och ofta avbryter de andra. När hon gör detta gör hon flera gånger en gest mot den som pratar, som om hon stoppar deras prat med handen.

Hon är en rejäl kvinna, iklädd randig tight långärmad t-shirt, gammelrosa skrynklig scarf, ljusa hängselbyxor och någon typ av curlingkänga med fårskinn. Över stolen har hon hängt sin beiga Canada Goose-jacka.

”Då är vi framme vi fikat och jag tror det finns mycket att prata om det”.

”Är det fika redan efter lunch?”

”Nej men det är viktigt att dom får reflektera över det dom snackat om”.

,
2010-11-25 10:40:12, 2010-11-25 09:40:12

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *