De första 90 dagarna

Första arbetsdagen har snart gått och jag känner att jag måste tänka om lite när det gäller vad jag skulle uppnått vid det här laget. Tänkte från början att jag nu skulle kunna presentera en aningen omlayoutad site, lite nya format och kanske några nya bloggare.

Men tydligen går saker och ting inte riktigt så fort. Istället har jag spenderat dagen åt att logga in i tusen olika system för att därefter byta massa lösenord, bokat in lite möten, och det är väl allt. (Okej, jag tvingades sälja kyssar på Året Runt-redaktionen också som inkilning, men det tänker jag förtränga).

Stressen är därmed påtaglig.

För det är såhär, gammal Handelspojke som jag är har jag Michael Watkins mantra ljudande i huvudet. Han har skrivit den hyllade managementboken ”The First 90 Days” som går ut på att när du börjar ett nytt jobb har du 90 dagar på dig att lyckas. Den perioden är kritisk för hur det kommer gå för dig på den nya positionen eller jobbet.

Jag har alltså snart tagit mig igenom dag 1 och om vi ska vara ärliga mot varandra så har jag inte åstadkommit något av värde.

Fast ändå. Tur att jag har 89 dagar kvar, minns inte säkert vad det står i boken men jag utgår från att det räcker om jag gör något bra den sista dagen. En inverterad Gud, tänker jag mig.

Johan Hurtig – han vilade i 89 dagar, sedan skapade han världen.

Gott så.,
2011-09-05 17:06:59, 2011-09-05 15:06:59

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *