David Lindgren och… där kom väst nummer ett ja

Nu har jag sett David Lindgrens låt Skyline och druckit en halv öl till. Och jag måste säga, det var faktiskt inget vidare.

Alltså så här: Jag är från början intresserad av helt annan musik än den som deltar i melodifestivaler så jag får förstås lägga mina egna preferenser lite åt sidan när jag nu tar mig an finalbidragen. Och jag ska tala om för er att det absolut värsta jag vet är folk som koketterar med hur mycket de ogillar Melodifestivalen. ”Det är såå dåligt, svennig underhållning booooo jag gillar bara kvalitetsmusik som Kent och Coldplay, Melodifestivalen är som en säsong av Ullared, musikens Big Mac och Company bla bla.” Fy vad det irriterar mig.

Men även om jag så att säga kliver in i Mello-kostymen (satan vad glittrig den är, och med väst förstås) så fastnar inte Skyline riktigt. Det är som om Lindgren tagit förra årets låt Shout it out ett år till, med samma dansare, samma outfit och samma ändå gulliga charmpojks-musikal-smalj, men glömt refräng. Eller om det är refräng hela tiden, oklart.

Och så stör det mig att han har väst på sig. Därför känner jag att mitt i numret plötsligt lyfter det. I ett mellanspel går dansarna fram till honom och klär av honom västen. YES! Nu kör vi. Bort med västen och sjung hem den här festivalen hinner jag tänka, innan de verkar ångra sig och tar på honom västen igen. Synd.

Plus: Även om han försöker tuffa till sig lite i år kan han liksom inte tvätta bort att han är en snäll och fin kille. Man VILL ju gilla låten.

Minus: Han är för glad att vara med. ”Kul att ha kommit så här långt” är vad han utstrålar. Han är för tacksam för det lilla. Där Danny ändå skulle sura i flera månader om han kom tvåa känns det som att David Lindgren skulle vara supernöjd och glad och gratulera vinnaren helt ärligt. Sånt där känner publiken och de som röstar, det känner de som hajar känner blod i havet.

Frågan: Gul näsduk i bakfickan? Vill han få oss att tro att han sitter i fängelse och har en bitch? Eller är det någon signal? Tycker nog att alla ska googla ”the hanky code” och läsa på tills vi går live.,
2013-03-09 19:21:42, 2013-03-09 18:21:42

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *