Dagens Kalmar FF-nyheter i korthet

Jag vaknade lite senare än vanligt imorse med en känsla av att något inte riktigt var som det ska. Såg sedan att jag fått följande sms av en vän: ”Delm till Ellos. Balle.” För er normala friska människor kan jag översätta det till att forna Kalmar FF-spelaren David Elm valt att återvända till allsvenskan från frysboxen i Fulham – till Elfsborg! Inte kul.

Till saken hör lite historik. Lagen har länge haft en sorts små-städer-med-bra-verkningsgrad-på-fotbollen-rivalitet där Elfsborg gått före i att skala upp ekonomin både vad gäller värvningar och arena. Samtidigt har Kalmar FF med mindre medel nått bättre sportsliga resultat, och kunnat stå emot värvningsförsök från Boråshållet. Enda spelaren som gått den vägen är Daniel Mobaeck, och det var ett tag sedan. När KFF tackade nej då Elfsborg försökte värva en annan spelare för ett par år sedan (Patrik Rosengren? Minns inte men ni kan ju googla det) kom de gules värvningsansvarige Stefan Andreasson med ett uttalande som folk minns i Kalmar:

”Kalmar FF ska veta sin plats i näringskedjan.”

Året därpå tog KFF SM-guld.

Men i David Elm-affären har det blivit tydligt vilken plats i näringskedjan Kalmar FF har när det handlar om värvningar. Lillebror. Man har tidigare lagt ett bud till Fulham och alla var på det klara med att det var mycket lägre än Elfsborgs. Vad gör man då nere i kansliet på Fredriksskans? Jo, man hoppas på ”mjuka värden” eftersom Davids tjej också är från trakten… Det gick ju sådär.

Länge var man som supporter deppig över att Kalmar inte kunde hade några exilspelare som kunde vända hem, och nu när de finns får man deppa för att föreningen inte klarar av att plocka tillbaka dem.

Paniken nu är att pengarna ska gå till att lösa ut ännu en kvalitetsbrasse som blir sjuk eller vill åka hem på en gång.

Paniken nu är att David Elm kommer tillbaka till Sverige med ett högre tempo och gör succé i allsvenskan.

Paniken nu är att hans två fotbollsspelande bröder väljer Elfsborg när de väl vänder tillbaka till Sverige.

Vad mer då? Jo, i helgen började Kalmar FF:s legendariske gamle moderna högerback Niklas Kaldner följa mig på Twitter. Det är ändå positivt!

,
2011-01-24 12:43:40, 2011-01-24 11:43:40

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *