10 saker som garanterat händer under modeveckan

modeveckan-johan-hurtig

I ett gammalt upphittat dokument har profeten Hurtstradamus förutspått exakt vad som kommer ske under modeveckan i Stockholm.

 

Det är dags för modevecka i Stockholm igen, men det du läser nedan är ett tidsdokument upphittat långt tidigare. Dokumentet upptäcktes av en slump under några golvplankor på Berns Hotel och är daterat till den 12 juni 1981. Det är signerat siaren och profeten Hurtstradamus och förutspår både jordens undergång (den 11 december förra året) samt nedan återgivna – mycket specifika – skeenden.

”Jag, Hurtstradamus, siar att följande tio saker kommer hända under modeveckan i Stockholm:

* * *

1.

En designer kommer säga att kollektionen hämtar inspiration från ett gammalt album, en avliden släkting, ett specifikt decennium eller en resa till ett exotiskt land. Eller en kombination av allt.

 

2.

Det ges möjlighet att diskutera de mer djupgående aspekterna av mode under ett frukostseminarium om ansvar och sustainability. Ingen kommer.

 

3.

Livesändningsfunktionen i Instagram genomgår en hel 360-graders livscykel på tre dagar, då landets samtliga modebloggare först går bananer och lägger upp en konstant ström av skakiga visningsklipp, för att sedan tröttna helt och sluta använda den.

 

4.

För första gången någonsin kommer Snapchat under en period innehålla totalt sett fler bilder på PÅKLÄDDA människor än nakna.

 

5.

En trött åsiktsjournalist som dragit nitlotten på redaktionsmötet konstaterar i en krönika att hen inte förstår sig på ”det här med mode” eller ”hur någon kan betala flera tusenlappar för lite tyg”.

 

6.

Någon kommer säga att mode handlar om så mycket mer än bara kläder.

 

7.

Någon kommer säga ”men varken Acne eller Tiger har ju några visningar på modeveckan?” varpå någon kommer svara ”nä fast Rodebjer har ju det”. Då kommer några andra nicka instämmande.

 

8.

En designer kommer säga att hens kläder är politiska (men inte riktigt kunna förklara varför).

 

9.

Någon, kanske flera, kommer sitta frontrow och liksom nicka instämmande när modellerna går förbi.

 

10.

Någon kommer skämta om att modeveckan är tre dagar. Jag. Nu. Här kommer det, håll i hatten: ”Så modeveckan är bara tre dagar? Betyder det att sexdagarskriget höll på i ETT ÅR ELLER??” Denna person kommer sen inte bli bjuden på fler events.

 

* * *

Följ Johan Hurtig!

INSTA: @johanhurtig

TWITTER: @denjohanhurtig

Läs fler krönikor!

TILL FÖRSVAR FÖR SPRÅKETS RÄTTIGHETER! :)))

DET ÄR INTE GUDARNA SOM ÄR TOKIGA, DET ÄR VI!

VARSÅGOD, HÄR ÄR DINA NYÅRSLÖFTEN

VI MÅSTE PRATA OM ALLA HIPSTERS

TRUMP FÅR MIG ATT TÄNKA PÅ GAMLA JEANS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *