Varsågod, här är dina nyårslöften!

johan-hurtig-nyarslofte

Så 2017 lovar du bland annat att sluta ha ”en frisyr” – underbart!

* * *

Hej, vad bra att ni kunde komma med så kort varsel.

Jag vet att det är många av er som har fullt upp så här i början på det nya året, det gäller att handla snabbt innan den lilla nyårslöftesentusiasm ni kan uppbåda försvinner. Det är därför ni är här faktiskt. I år ska vi göra på ett lite nytt sätt.

Hand upp alla som nyårslovat nåt som de sedan inte höll. Exakt, ganska många.

Ni kan ju inte!

Därför vänder vi på det i år, det blir så mycket lättare om jag bestämmer åt alla. Så välkomna till min presentation av era nyårslöften för 2017.

* * *

Vi lovar att:

– Sluta kalla oss ”foodies”. Jaha du gillar att äta god mat mer än inte så god mat – grattis.

– Sluta hylla komedier som inte är roliga för att de är starka och ”besitter ett allvar” och sluta såga roliga komedier för att de är flamsiga och ”inte går på djupet”.

– Sluta använda ordet ”influencer”, eftersom vi förstår att det är det nya ”content”. Överhuvudtaget lovar vi att vara försiktiga med att oeftertänksamt slänga in några ord på engelska bara för att det ska verka som att vi har koll.

– Sluta slentrianhåna podcastare, youtubare och hipsters – för vi inser år 2017 att vi då är slappare, mer generaliserande och mer ounikt än landets samlade youtubande hipsterpoddare.

– Om vi vill börja träna så ska vi bara göra det, utan att berätta om det på sociala medier i veckor innan. Såvida det inte föreligger en rimlig sponssituation förstås.

– Sluta – och det här smärtar mig ska ni veta – prata om händelser som ”starka”. Observera att det också gäller finurliga omskrivningar som ”inte svagt” och ”direkt osvagt”.

– Sluta blanda ihop maratonlöpning med terapi. Har vi ångest så hanterar vi det förstås med terapi – maraton springer vi för att kunna motivera svindyra köp av löparklockor från Garmin.

– Om vi är servitörer lovar vi att sluta vara så fruktansvärt sköna. Vi behöver inte sitta på huk för att ta upp en beställning och vi behöver inte gissa vad gästen vill beställa och vi behöver VERKLIGEN INTE yttra frasen ”vad dricker vi?” NÅGONSIN MER!

– Vi som är mediamän ska, om än inte sluta helt, i alla fall använda versaler i text med MÅTTFULLHET. För att vi VET att vi inte är Fredrik Wikingsson.

– Sluta med manbuns. Och den uppdaterade 60-talsfrisyren. Och… vi lovar att sluta helt med frisyrer faktiskt.

– Sluta ta till av oss de väldigt många så-tar-du-tag-i-ditt-liv-och-tar-befälet-över-dina-tankar-texter och idéer som sprids.

* * *

Kort sagt: Vi lovar att skärpa till oss, ta lite eget ansvar och inte låta någon annan styra över vad vi håller på med. Tänka själva!

See what I did there?

* * *

Följ Johan Hurtig!

INSTA: @johanhurtig

TWITTER: @denjohanhurtig

Läs fler krönikor!

NÄR DET VERKLIGEN GÄLLER TAR KÄNSLAN ÖVERHANDEN

VI MÅSTE PRATA OM ALLA HIPSTERS

TRUMP FÅR MIG ATT TÄNKA PÅ GAMLA JEANS

DEM HAR GJORT MIG TILL EN HATISK ORDMÄRKARE

GRATTIS ALLA TUNNHÅRIGA – ÄNTLIGEN ÄR NI TRENDIGAST! 

JAG HAR GJORT MER FÖR JÄMSTÄLLDHETEN ÄN NÅGON ANNAN

VI HAR BLIVIT ETT ”ALLT ELLER INGET”-LAND – OCH JAG HATAR DET

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *