Tomtenyheter! 9 skämt om julen

johan-hurtig-julskamt

 

1

Tomten är mitt i en otrohetsskandal sedan han under julaftonskvällen setts kyssa någon annan än tomtemor. ”Jag såg att det var tomten mamma kysste”, säger en källa som vill vara anonym.

 

2

Polisen försöker nu förbereda sig inför en våldsam jul. I år är man särskilt uppmärksam på hushåll där man yttrar frasen ”i år ger vi inget till varandra va?”.

 

3

Hundratusentals oroliga drabbade får äntligen rätt – att doppa i grytan är en psykisk diagnos. ”Det känns skönt att få svart på vitt att jag helt enkelt är sjuk”, säger en person som har drabbats.

 

4

En nötallergiker i Kalmar gick hastigt bort på julaftonsnatten. Men de goda nyheterna är att han fick mandeln!

 

5

Socialstyrelsen går nu ut och varnar allmänheten: Det gäller att njuta av julen i december. Det cirkulerar myter om att den skulle vara till påska eller till fastan, men såna påståenden är helt falska.

 

6

Problemen med re-gifting blir allt större. Förra året var det många som fick se sitt hjärta vidaregivet redan dagen därpå – och de uppger att i år ska jag ge det till någon som är speciell istället.

 

7

Julbordssillen kan vara giftig, enligt en ny rapport. Varningstecknen är illamående, kramper och utmattning – med andra ord så som alla känner sig efter att ha ätit julbord!

 

8

Nu revideras Viktor Rydbergs dikt Tomten. Rydbergs släktingar kommenterar. ”Det är inte endast tomten som är vaken på midvinternatten, utan många andra – och vi vill inte att någon ska känna sig exkluderad.”

 

9

Jultomtarnas förbund vill sätta stopp för allt skämtande om att tomten är pedofil. ”Hur svårt kan det vara? Det ena är en gubbe som ljuger om sin identitet och ålder och lurar snälla barn med presenter – och det andra är en pedofil.”

 

* * *

Följ Johan Hurtig!

INSTA: @johanhurtig

TWITTER: @denjohanhurtig

Läs fler krönikor!

NÄR DET VERKLIGEN GÄLLER TAR KÄNSLAN ÖVERHANDEN

VI MÅSTE PRATA OM ALLA HIPSTERS

TRUMP FÅR MIG ATT TÄNKA PÅ GAMLA JEANS

DEM HAR GJORT MIG TILL EN HATISK ORDMÄRKARE

GRATTIS ALLA TUNNHÅRIGA – ÄNTLIGEN ÄR NI TRENDIGAST! 

JAG HAR GJORT MER FÖR JÄMSTÄLLDHETEN ÄN NÅGON ANNAN

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *