Så måste du klä dig i höst

johan-hurtig

Höstlooken ska säga ”jag vet att detta inte riktigt passar ihop, men nu var det de här kläderna jag ärvde så vad ska man göra”.

 

Hösten är kommen och den stora frågan har förstås inget med krig eller budgetar att göra utan lyder:

Vad ska jag ha på mig?

Som tur är för dig har jag dragit upp ett antal riktlinjer som jag nu presenterar i all enkelhet.

* * *

Man kan väl sammanfatta det som en motreaktion mot de små farbröderna som springer omkring med sina för små kavajer som ankstjärtar ut sig över rumpan, sina tighta jeans och sina lite skönt hängande t-shirts. Kavaj överhuvudtaget utstrålar lätt att bäraren har för många han behöver imponera på. Vi vinkar adjö till alla sätt att utstråla framgång, stil och klass och hela grejen med att försöka se ”snygg ut”.

Vi säger också hejdå till den tighta brallan (vissa undantag görs för trasiga svarta Undercoverbyxor p g a Undercoverbyxor) som ersätts av en vid och stel slacksmodell. Här kan man tänka Rysslands finest Gosha Rubchinskiy eller hemmasönerna Our Legacy, eller för all del gamla klassikern Dickies om man är lite fattig. Fattig, som av en händelse är ett av de viktigaste nyckelorden när det gäller höstmodet. Fattig, förort, trulig och småkriminell är bra ledord att arbeta med. Grå, svarta och rent av vita mjukisbyxor fungerar också utmärkt precis som varianter på prassliga träningsbyxor. På fötterna måste man ha sneakers eller Dr. Martens-kängor. De får gärna andas högteknologiskt 90-tal och vara en originalmodell som varsamt uppdaterats av ett superhippt, gärna japanskt, streetmärke. Adidas Gazelle är ett nästan för säkert kort. Paras givetvis med lyxigt fula tennissockor, varför inte de vita från Gosha. Målet är att se ut som en hybrid mellan en fattig och arg 14-åring från Krimhalvön, en lågt rankad smågangster med maffiaanknytning och en partykille som slocknade på en Ibizaklubb 1991, vaknar upp 26 år senare och undrar vad fan som hänt.

* * *

En exempeloutfit jag själv kommer köra på är vida svarta slacks med hög midja från Gosha Rubchinskiy, vita strumpor också Gosha, svarta skor från Vans x Wtaps-samarbetet, grå t-shirt med stort och knasigt tryck från egensinniga Cactus Plant Flea Market med en v-ringad (it’s back baby!) Supremetröja som glittrar i guld över och en tunn vindjacka från Our Legacy i rosa (jajamensan). Paras lämpligen med en sportig alternativt vräkig Rolex: äkta, snodd eller högljutt fejk som ett statement.

Helheten ska säga ”jag vet att detta inte riktigt passar ihop, men nu var det de här kläderna jag ärvde så vad ska man göra” och utstrålningen ska säga ”ifrågasätt inte för då smäller det”.

Men Johan, du har inte ens nämnt gamla hederliga beige chinos, betyder det att de är moderna nu?

Haha, kul kille.

Andra frågor? Nä ok, bra.

 

* * *

Läs fler krönikor!

10 SAKER SOM GARANTERAT HÄNDER UNDER MODEVECKAN

SANNINGEN OM TINDER

DEN ENDA DIETEN SOM FAKTISKT FUNKAR

VI MÅSTE PRATA OM DE OSYNLIGA STRUMPORNA

JAG VINNER POKEMON GO GENOM ATT ALDRIG BÖRJA SPELA

 

Följ Johan Hurtig!

INSTA: @johanhurtig

TWITTER: @denjohanhurtig

SNAP: @denjohanhurtig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *