Dålig stil av damlandslaget!

os-fotboll-sverige-johan-hurtig

”Dubbeltrap, är det Diplos nya låt eller?” – Johan Hurtig har svårt att engagera sig i OS. (Foto: TT)

 

”OS, jaha…”

Det blir väl en vettig rubrik, tänkte jag häromveckan när jag planerade för min krönika. En vass och rolig sågning av hela olympiska spelen där jag raljerar över hur ointressant det är nuförtiden, med underfundiga skämt som: ”Dubbeltrap, är det Diplos nya låt eller?” och ”I spelens början var alla amatörer, men sen blev man bättre.”

* * *

De svenska fotbollskillarna skymtar förbi på tv-skärmen på sin väg ut ur OS. Likaså handbollsherrarna. Inget att lyfta på ögonbrynen åt. Inte ens när Sarah Sjöström vinner sina 14 medaljer (faktakolla, kan vara fler) lyckas jag engagera mig nåt särskilt. Men så scrollar jag förbi en rubrik som berättar att USA:s fotbollsmålvakt Hope Solo surar ur på svenskorna i ett äkta barn-som-förlorar-tävling-utbrott. Och då pirrar det till lite. Hon tycker att Sverige ”spelade som fegisar” när de slog ut USA ur turneringen. Spännande!

När jag några dagar senare slöar i soffan med telefonen på kvällen börjar alla plötsligt twittra om straffar. Jag reagerar blixtsnabbt med att sätta på tv:n och den långsamma Viasatboxen hinner starta precis i tid. Svenskorna har svarat för en 120 minuter lång försvarsbragd i semifinalen mot hemmalaget Brasilien och nu är det dags för det mest gastkramande idrottsmomentet alla kategorier: straffläggning.

Det är med tilltagande handsvett och ökande puls jag följer straffarna. ”Såja!”, skriker jag högt när Lotta Schelin dyngar in bollen. Och när Hedvig Lindahl räddar så vrålar jag ”Yessss!” med sammanpressade käkar och knyter handen i luften som en galen person. När Lisa Dahlkvist till slut skjuter ut Brasilien ur turneringen ligger jag som en urvriden trasa på golvet och kippar efter luft.

* * *

Idag kan jag inte jobba ordentligt, har svårt att formulera meningarna och tänker bara nervöst på OS-finalen mot Tyskland, fredag klockan 22.30. Det är så stort. Och det är så pirrigt. Så till de svenska fotbollsdamerna har jag bara en sak att säga:

Fan vad dålig stil av er att sabba min roliga sågning, nu blev det ju en helt annan sorts krönika. Men tack för att ni gjorde OS spännande igen. Lycka till på fredag!

 

* * *

Läs fler krönikor!

DEN ENDA DIETEN SOM FAKTISKT FUNKAR

HUR LÅNG ÄR EN LITEN PAUS, STEFAN LÖFVEN?

VI MÅSTE PRATA OM DE OSYNLIGA STRUMPORNA

JAG VINNER POKEMON GO GENOM ATT ALDRIG BÖRJA SPELA

HAR DU DRABBATS AV SEMESTERHETS?

RONALDO GÖR MIG TILL EN HEMSK PERSON

 

Följ Johan Hurtig!

INSTA: @johanhurtig

TWITTER: @denjohanhurtig

SNAP: @denjohanhurtig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *