Det stora shortsinlägget

”Den hetaste frågan just nu”

”Alla har en åsikt”

”DET HÄR ÄR VIKTIGA GREJER”

Ibland är det svårt att avgöra om det är Syrien som diskuteras, eller den andra brännheta debatten: shorts. I allmänhet, men framförallt: får man ha shorts i stan? Det måste ju vara den absolut mest söndertuggade herrmodefrågan, varje försommar samma sak. Så fort solen tittar fram, shorts shorts shorts.

Är du trött på snacket? Jag också. Lika bra att ge facit då:

Ja, självklart får man ha shorts i stan. Men det finns förstås personer som misstolkar och läser in att shorts i stan är lika med att inte bry sig det minsta, att man lika gärna kan se ut som – och det här är nog första gången jag använder ordet helt oironiskt – en SLASHAS. Med shorts kan du se lika snygg och välklädd ut som du skulle göra i en fullängdsoutfit, så se till att göra det. Alltså: fin shortsoutfit – kör. Ful shortsoutfit – NEJ!

Sådär ja, enkelt. Mer intressant är längden tycker jag. Efter några år av rätt korta shorts och sedan lite längre shorts har vi nu demokratiserat oss fram till att typ alla längder är helt rätt just nu. Skönt va? Det ställer förstås lite olika krav på stylingen, men vet du vad? Jag hjälper dig med både tips på hur du ska tänka och shorts du kan köpa. Heja benen i sommar!

* * *

KORTA SHORTS

Bara för att något är modernt betyder det ju inte att du kan bära upp det, yes? Här gäller det att vara extra ärlig mot sig själv och ställa frågan: har jag så snygga ben att jag gör världen en tjänst om jag bjuder på lite extra? Tveksamhet betyder nej. Men om du ger dig klartecken får du tänka på att inte ha en för luftig och lång överdel – du vill inte ge en illusion av att du springer runt alldeles Ankeborg. Likaså för tight, fast då kommer du se ut som en pojkscout a la Alexander Bard. (Och det vill du inte.)

Exempel: Our Legacy Trunks Silky Black, 1 100 kr och Acne Seymour Balsam Green, 1 095 kr.

short-shorts-our-legacy

Ovan: Our Legacy Trunks Silky Black. Nedan: Acne Seymour Balsam Green.

short-shorts-acne

MELLANLÅNGA SHORTS

Exempel: Our Legacy Sailor Shorts, 2 000 kr, och Acne Adrian, 1 095 kr.

Här är det svårt att göra fel. Största fallgropen är om du drar till med ett par för tighta short och har två rejäla hockeylår som du stoppar i. Men i ärlighetens namn, har du rejäla hockeylår kommer det bli svårt med shorts hur du än gör. Till dessa funkar det med t-shirt, skjorta med kort eller lång upprullad ärm och passformen kan vara både luftig eller lite mer fitted.

medium-shorts-our-legacy

Ovan: Our Legacy Sailor Shorts. Nedan: Acne Adrian.

medium-shorts-acne

LÅNGA SHORTS

Nu är vi mitt på knät och snackar, eller precis över. I vissa fall farligt nära en trekvartsbralla straight outta Böda Camping, så träd fram med försiktighet. När det gäller överdel här kan det gärna vara lite överdimensionerat. Det är oftast bara för tighta plagg som ger en konstig, nästan knasig silhuett. Har du väldigt smala ben får du hitta en shortsmodell som också är lite smalare, annars kommer du se ut som en (hipp) flamingo.

Exempel: Our Legacy Relaxed Shorts Black Cotton, 1 500 kr och Acne Fleau, 1 595 kr.

long-shorts-our-legacy

Ovan: Our Legacy Relaxed Shorts Black Cotton och nedan: Acne Fleau.

long-shorts-acne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *